Windows Phone Week Sarajevo

Mašinski fakultet u Sarajevu
October 28, 2013 12:00 PM - 5:00 PM

Speakers

Can Bilgin

CompuSight

Can Bilgin je zaposlen u CompuSight-u kao Senior Software Architect. Radi u softverskoj industriji sa Microsoft tehnologijama preko 9 godina. U ovom periodu igrao je ključnu ulogu u projektima za važne klijente poput Microsofta, General Electric, Raiffeisen banke i Adobe EchoSigna koristeći tehnologije kao što su BizTalk, SharePoint, InfoPath, Windows Mobile, Windows Phone, WinRT i WCF. Njegov tim je dobitinik Best Productivity App nagrade sa takmicenja Windows Store Application 2012 organizovanog od strane Qualcoma.

 

Presenting Sessions

Dijeljenje koda između Windows Phone 8 i Windows 8 aplikacija

Aleksandar Kojić

Speaker: Aleksandar Kojić

SPU

Završio je elektrotehničku školu 2010. godine, smjer Tehničar računarstva u Zvorniku, kao učenik generacije. Iste godine upisao je Fakultet za informacione tehnologije na Slobomir P Univerzitetu. Od 2012. godine je Microsoft Student Partner. Bavi se razvojem video igara i jedan je od osnivača tima "The Lab of Dreams".  Osvojio je 2013. godine prvo mjesto na nacionalnom MSP takmičenju. Interesuje ga: upotreba informacionih tehnologija u medicini, obnovljivi izvori energije kao i sistemi za pametne kuće. Nakon završetka studija želi nastaviti svoje dalje usavršavanje u oblasti informacionih tehnologija.

 

Presenting Sessions

Razvoj igara na Windows Phone platformi

Miloš Kojić

Speaker: Miloš Kojić

SPU

Završio je elektrotehničku školu 2010. godine, smjer Tehničar računarstva u Zvorniku, kao jedan od najboljih učenika u generaciji. Iste godine upisao je Fakultet za informacione tehnologije na Slobomir P Univerzitetu, a od 2012. godine je Microsoft Student Partner. Osvojio je 2013. godine drugo mjesto na nacionalnom MSP takmičenju. Dobio je prvu nagradu od Northern Illinois University za esej na temu “How information technology can improve the everyday lives of people”. Bavi se razvojem video igara i jedan je od osnivača tima "The Lab of Dreams". Nakon završetka studija želi nastaviti svoje dalje usavršavanje u oblasti informacionih tehnologija, kao i da se bavi upotrebom IT-a u medicini, ekologiji i zaštiti životne sredine.

 

Presenting Sessions

Razvoj igara na Windows Phone platformi

Spaso Lazarević

Nova banka A.D.

Spaso Lazarević je diplomirao na Fakutletu Tehničkih Nauka u Novom Sadu 1999. sa zvanjem dipl.inž.elektrotehnike. Programiranjem se bavi više od 10 godina (C#, VB6, Progress). Trenutno zaposlen kao Software Developer u Nova banka AD Banja Luka sa lokacijom u Bijeljini, Bosna i Hercegovina. Aktivni član MsCommunity.ba i Leader za .NET User Group Bijeljina od njenog osnivanja, decembra 2009. godine. Dobitnik priznanja Microsoft Community Contributor Award 2012 za doprinos na Microsoft online forumima (MSDN, TechNet) posvećenim Visual Studio LightSwitch. Piše članke za nacionalni IT magazin Info.ba. Od oktobra 2012. dobitnik priznanja od strane Microsoft i proglašen MVP za C#. Vodi blog na ovoj adresi.

 

Presenting Sessions

Otvaranje
Windows Phone App Studio - razvoj aplikacija za početnike
Pohranjivanje podataka na Windows Phone platformi

Enis Šahinović

Microsoft

Enis Šahinović, po struci dipl. ing. elektrotehnike, radi kao Technical Evangelist pri Microsoft BiH. Osnivač je tech portala HardwareBase.net, a tokom 14-godišnje karijere, radio je još kao urednik portala InsideHW.com, te stručni saradnik u izdanjima kao što su Digital, PC Magazine, Info magazin, tbreak.com i Mreža. U periodu od 6 godina bio je i direktor marketinga za Adriatic regiju pri kompaniji Foxconn uz 2 godine na funkciji direktora kompanije IT Pro d.o.o. Pored promocije razvojne platforme Microsofta te pisanja o novim tehnologijama, uređajima i softverskim rešenjima, analizama tržišta i novim marketing inicijativama, bavi se još istraživanjem vezanim za distribuirano računarstvo i projekte kao što su Folding @ home i ClimatePrediction.net. Redovan je predavač na konferencijama kao što su MS NetWork, Mobility Day, Sinergija, TechDays, TechNet, WinDays te sastancima MSCommunity zajednice u Bosni i Hercegovini.

 

Presenting Sessions

Otvaranje
Kako zaraditi na aplikacijama?